Tiener zwaargewond met spoed naar ziekenhuis na steekpartij, vier meisjes en jongens opgepakt

In Oost-Souburg is een tiener zwaargewond geraakt bij een steekpartij.

Bij de hulpdiensten kwam afgelopen nacht melding binnen van een geweldsincident op het Oranjeplein. Op een parkeerterrein werd voor een winkel een gewonde persoon aangetroffen. De 17-jarige jongen is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft een onderzoek gestart en de omgeving afgezet. De afdeling forensische opsporing stelde een sporenonderzoek in. Ook werd met een speurhond naar sporen gezocht. Aanvankelijk werden twee meisjes meegenomen naar het politiebureau, omdat zij getuigen van het incident waren. In de loop van de nacht bleek dat de twee mogelijk betrokken waren bij de steekpartij. Na overleg met de officier van justitie hield de politie de meisjes aan. Het gaat om een 14-jarig meisje uit Middelburg en een meisje (16) uit Vlissingen. Het duo is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

Tijdens het onderzoek kwamen er aanwijzingen naar voren dat bij het incident nog twee jongens betrokken waren. Zij waren gevlucht en werden vanochtend rond 8.30 uur in woningen in Vlissingen aan de Hurgronjestraat en de Hercules Segherslaan gearresteerd. Het gaat respectievelijk om een 15-jarige jongen en een 16-jarige jongen, beiden uit Vlissingen. Ook dit tweetal is voor verder onderzoek en verhoor aangehouden en vastgezet. Er is een onderzoek gaande naar onder meer de toedracht.