Twee tienermeisjes (14 en 16 jaar oud) uit het Limburgse Weert hebben een verkrachting en ontvoering van A tot Z verzonnen. In totaal zijn 15 politiemedewerkers bezig geweest met de zaak.

Op 12 maart werd even na middernacht door de ouders van de meisjes melding gedaan van vermissing. Direct werd een onderzoek gestart waarbij meerdere agenten betrokken waren. In het Brabantse Heeze werden de meiden midden in de nacht aangetroffen.

De tienermeiden verklaarden in een busje te zijn getrokken in Weert waarna één van de slachtoffers zou zijn verkracht. Vervolgens zouden ze midden in de nacht in Heeze uit het busje zijn gegooid. Na uitgebreid onderzoek van de politie gaven de meiden toe het verhaal compleet te hebben verzonnen.

Ze waren stiekem naar een vriend in Eindhoven gegaan en waren op de terugweg uit de trein gezet omdat ze geen geldig vervoersbewijs hadden. Daarna hebben ze enkele uren in Heeze rondgelopen omdat ze niet naar huis wilden omdat ze te laat waren. De politie kijkt nu of er proces-verbaal tegen de meiden opgemaakt kan worden voor het doen van een valse aangifte en/of melding. Ook gaat de politie bekijken of de gemaakte kosten teruggevorderd kunnen worden.