© US Army via Wikimedia Commons

Tieners aangehouden in Engeland na gijzeling in synagoge Amerikaanse staat Texas

In het onderzoek naar de gijzeling in een synagoge in de Amerikaanse staat Texas zijn twee tieners opgepakt in Engeland.

Dat heeft de politie bekendgemaakt. De verdachten zijn zondagavond aangehouden in Manchester. Waar de twee van verdacht worden is niet bekend. De tieners zitten vast en worden ondervraagd. De FBI bevestigde zondag dat de dader de Britse nationaliteit had. Het gaat om de 44-jarige Malik Faisal Akram. Wat zijn link is met de aangehouden tieners is nog niet bekend.

De dader drong zaterdag tijdens een live op Facebook uitgezonden dienst binnen en gijzelde vier aanwezigen. Hij eiste dat ene Aafia Siddiqui zou worden vrijgelaten. De gijzeling werd uiteindelijk na tien uur beëindigd door speciale troepen. Akram is hierbij om het leven gekomen. Volgens president Joe Biden is de gijzeling een ’terroristische daad’.

Siddiqui is een Pakistaanse wetenschapper die in 2010 in de Verenigde Staten werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 86 jaar vanwege plannen om Amerikanen te doden in Afghanistan. Sindsdien zit de vrouw in een gevangenis niet ver van de plek waar de gijzeling plaatsvond.