De politie heeft twee tieners aangehouden die een vuurwapen met munitie en geluidsdemper besteld hadden op het dark web.

De jongens van 15 uit Amsterdam en 18 jaar uit Duiven zijn afgelopen vrijdag door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. Ze worden verdacht van het plaatsen van een bestelling op het dark web. De 18-jarige man stuurde zijn 15-jarige medeverdachte naar de afspraak om zijn bestelling op te halen.

De dag van de afspraak was op 25 oktober in Breda. Daar trof de 15-jarige jongen geen wapenleverancier aan, maar een medewerker van de politie. Hij en zijn 18-jarige vriend, die op Amsterdam Centraal station op hem wachtte, zijn aangehouden. Het onderzoek loopt bij de dienst Infra van de Landelijke Eenheid onder gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM).

Donderdag 2 november is in de rechtbank Rotterdam een themazitting ‘darkweb en wapens’ gepland. Er staan in vier verschillende strafzaken vijf verdachten voor de rechter op verdenking van het aanschaffen van een wapen al dan niet met munitie op het dark web.