Tieners aangehouden voor gewapende overvallen op tankstations in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft twee tieners aangehouden voor gewapende overvallen op tankstations.

Op zondag 18 oktober werd rond 23.30 uur een tankstation aan de Groene Kruisweg overvallen. Twee gemaskerde mannen kwamen het tankstation binnen en bedreigden een 30-jarige medewerkster met een vuurwapen en een mes. Zij gingen er vandoor met geld uit de kassa.

Op 25 oktober was het opnieuw raak bij een ander tankstation op de Groene Kruisweg. Twee mannen bonkten ’s nachts rond halfvier op een beveiligingsruit bij de kassa om zo de aandacht te trekken van een 61-jarige medewerker die in het magazijn aan het werk was. Toen de medewerker kwam kijken wat er aan de hand was, bedreigden zij hem met een vuurwapen en een mes en eisten geld. Ook hier maakten de overvallers een geldbedrag buit.

De recherche stelde een onderzoek in naar de gewapende overvallen. Na onderzoek zijn een 14-jarige jongen uit Rotterdam en een 15-jarige Vlaardinger aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overvallen. Bij de doorzoeking zijn de mogelijk gebruikte wapens aangetroffen. De verdachten zitten vast en worden verhoord.