© Pixabay on Pexels.com

‘Tieners in warme kleding en handschoenen wilden Amsterdamse crimineel liquideren’

Twee Amsterdamse tieners zouden een crimineel hebben willen liquideren.

Het gaat volgens Het Parool om Mike I. die op 1 juni jongstleden twee personen in warme kleding en handschoenen zag staan in de galerij van het appartementencomplex waar hij verbleef. Hij belde de politie en agenten zijn in actie gekomen. De verdachten werden aangehouden en vastgezet.

Eén van de tieners had een Glock vuurwapen op zak en de ander een 3D geprint wapen. Toen ze werden opgepakt vertelden ze dat ze ‘iemand aan het opwachten waren’. Op een telefoon werd een foto van I. aangetroffen. Ook trof de politie berichten verstuurd via Signal waarin stond: ‘Ga gelijk Diemen, bro’.

Het vermeende doelwit is volgens de krant een bekende uit het Amsterdamse criminele milieu. In 2017 werd hij veroordeeld voor een poging tot moord in Almere. I. droeg die dag handschoenen, dubbele kleding en een muts. Hij heeft altijd ontkend dat hij die dag iemand wilde liquideren.

Wat het mogelijke motief is om I. te liquideren is niet bekend. De opgepakte tieners hebben zich voornamelijk beroepen op hun zwijgrecht en geen inzicht gegeven in de achtergronden rond de liquidatiepoging en/of opdrachtgevers.