Tientallen duizenden euro’s cash en drugs bij inval garage Rotterdam

In een garage op de Van Helmontstraat in Rotterdam heeft de politie drugs en geld aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om tientallen duizenden euro’s aan contanten.

Een agent was woensdagavond aan het surveilleren in Delfshaven toen hij op de Van Helmontstraat een auto met Belgisch kenteken zag rijden. De bestuurder parkeerde, ging een binnen en kwam enkele minuten later met een doos naar buiten en reed weer weg. De agent in burger vond het verdacht en vroeg zijn collega’s in uniform de man te controleren.

De auto werd op de Spaanseweg aan de kant gezet en gecontroleerd. In de doos werden verschillende zakken poeder, vermoedelijk drugs, aangetroffen. Na de vondst werd besloten om ook een kijkje te gaan nemen in de garage. Bij doorzoeking werden grote bedragen contant geld en een kleine hoeveelheid drugs gevonden. Het gaat in totaal om bijna 63.000 euro aan contanten.

Zeven mannen die aanwezig waren in het pand zijn aangehouden. Het gaat om mannen in de leeftijd van 29 tot 44 jaar, afkomstig uit Rotterdam of zonder vaste woon- of verblijfplaats. De bestuurder van de Belgische auto is ook aangehouden.

De politie doet nader onderzoek naar de praktijken in de garage. De drugs, geld en de auto zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.