De partij blokken cocaïne aangetroffen tijdens een controle. © Politie

Tientallen kilo’s blokken cocaïne en XTC gepakt bij verkeerscontroles in Amsterdam

De Amsterdamse politie heeft bij verkeerscontroles een aanzienlijke partij harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Het gaat om tientallen kilo’s XTC en blokken cocaïne.

Op 25 augustus hield de politie een voertuig staande op de Cornelis Lelylaan. De bestuurder van het voertuig kon geen rijbewijs of identiteitsbewijs overhandigen. Daarop werd het voertuig doorzocht, waarbij verdovende middelen werden aangetroffen. De twee inzittenden zijn vervolgens aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Op 26 augustus zagen politiemensen een voertuig rijden waarvan de eigenaar nog boetes had openstaan. De bestuurder bleek echter niet de eigenaar te zijn. Bij controle van het voertuig stuitte de politie op een partij harddrugs. De inzittende(n) zijn aangehouden op verdenking van handel in harddrugs.

Op vrijdag 28 augustus zijn de verdachten voorgeleid en blijven langer vastzitten. Bij de twee controles zijn in totaal 33 kilo xtc-pillen en 21 kilo aan blokken cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.

De partij blokken cocaïne aangetroffen tijdens een controle. © Politie