Tientallen kilo’s blokken cocaïne, Rolex-horloges en cash gepakt na observaties recherche

De politie heeft in Eindhoven tientallen kilo’s blokken cocaïne, Rolex-horloges en cash gepakt.

Agenten kwamen afgelopen dinsdag in actie nadat een van de verdachten met een bestelbus in België een voorraad drugs had opgehaald. Het busje werd geparkeerd in een garagebox in Eindhoven. De chauffeur laadde vervolgens enkele grote boodschappentassen over in een personenauto, waarmee hij naar een ondergrondse parkeergarage in de stad reed.

De observerende agenten zagen hoe de boodschappentassen verdwenen in de berging van een bovengelegen woning. Bij doorzoeking in de personenauto trof de politie nog twee boodschappentassen aan met blokken cocaïne. In de berging van de woning bleek een brandkast te staan waarin behalve de twee tassen nog eens 34 losse blokken cocaïne lagen. In totaal is er 80 kilo cocaïne aangetroffen.

Bij de doorzoeking van de woningen van de verdachten is beslag gelegd op mobiele telefoons, computers, camera’s, meer dan 20.000 euro contant, Rolex horloges, een geldtelmachine en twee vacumeermachines. Ook zijn hun auto’s met verborgen ruimtes in beslag genomen.

De verdachten, vijf mannen in de leeftijd van 23 tot 33 jaar oud, zijn vrijdag door de rechter-commissaris in Amsterdam voor twee weken in bewaring gesteld. De politie doet verder onderzoek in deze zaak en sluit meer aanhoudingen niet uit.