Een arrestatieteam van de politie heeft een inval verricht in een drugslab en een woning. Bij de actie zijn tientallen kilo’s harddrugs en contant geld aangetroffen.

In verband met een lopend onderzoek file agenten dinsdag een drugslab binnen in Zaandam. Twee personen die aan het werk waren in het lab zijn direct aangehouden. Later op de dag werd in Koog aan de Zaan een derde verdachte aangehouden.

Bij doorzoeking in het lab werd 37 kg methamfetamine, 10 kg ICE en 9 kg MDMA aangetroffen. Naast de aanwezigheid van ketels, jerrycans stonden er ook veel vloeistoffen en chemicaliën in het lab. Verder zijn er sporen van cocaïne gevonden en zijn er naast een shotgun met munitie diverse telefoons in beslag genomen.

Tijdens het onderzoek kwam een woning in Hippolytushoef naar voren waarop de politie ook hier een inval heeft verricht. In de woning verder geen personen aangetroffen maar wel een vuurwapen, demper, 5 kg MDMA, 5 kg crystal meth ruim € 50.000 aan contant geld. De verdachten zit vast en het onderzoek wordt voortgezet.