Tientallen kilo’s harddrugs en pakjes voor verzending via darkweb gepakt bij inval

De politie heeft bij een inval in Tilburg tientallen kilo’s harddrugs en pakjes klaar voor verzending via het darkweb aangetroffen.

Naar aanleiding van meldingen bij de gemeente over personen in een pand aan de Ketelhavenplein waar niemand ingeschreven stond, werd er een onderzoek ingesteld. Op donderdagmiddag zijn agenten naar het betreffende adres gegaan voor onderzoek en een mogelijke doorzoeking.

Op het moment dat agenten vooraf aan de controle polshoogte namen bij het pand liepen er twee mannen bij de woning die daar thuis bleken te horen. Bij doorzoeking werden al snel drugs aangetroffen. De twee mannen, beiden uit Tilburg van 23 jaar, zijn hierop aangehouden.

Agenten troffen bij verdere doorzoeking een forse hoeveelheid van 44 kkilog harddrugs aan en 11 kg versnijdingsmiddelen. Het ging onder om 30 kg amfetamine, duizenden XTC pillen, bijna een kilo crystal meth (metamfetamine) en nog eens honderden andere pillen, LSD, heroïne en cocaïne. De totale waarde van de drugs op het darkweb wordt geschat op 500.000 euro.

Er lagen pakjes drugs klaar om verzonden te worden. Uit het onderzoek bleek dat het hier ging om de verkoop van drugs via een darkwebsite. Door een specialist op het gebied van darkweb was deze site al naar voren gekomen, aldus de politie. De gemeente bereidt een bestuursrechtelijke sluiting van de woning voor. De politie onderzoekt de zaak.