Tientallen kilo’s harddrugs per toeval aangetroffen in chalet na inzet lokfiets

Een onderzoek naar fietsendiefstallen in Putten heeft geleid tot de vondst van tientallen kilo’s harddrugs in een chalet.

Sinds begin januari kwamen er meerdere aangiftes binnen van diefstallen in en rond Putten. Om de diefstallen een halt toe te roepen werd daarom een lokfiets ingezet. Deze werd op zaterdag 22 januari, aan het einde van de middag, gestolen. In eerste instantie leek de fiets te zijn meegenomen naar een specifiek adres aan de Krachtighuizerkern. Ter plaatse bleek dat niet het geval te zijn.

In plaats van een gestolen lokfiets troffen agenten in een chalet tientallen kilo’s vermoedelijke harddrugs aan. Twee mannen van 16 en 53 jaar oud uit Engeland werden direct aangehouden. Het onderzoek naar hen loopt. De gestolen lokfiets bevond zich inmiddels op een andere locatie en een motoragent trof daar inderdaad de fiets met een 37-jarige Rotterdam die direct is aangehouden.

Na onderzoek wordt de opgepakte man inmiddels verdacht van de diefstal van meerdere fietsen. Het verdere onderzoek loopt en de politie heeft daarbij ook een mogelijke, tweede verdachte in beeld. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.