© Crime-Nieuws.nl

Tientallen kilo’s hasj, cocaïne en XTC gepakt bij actie drugsrunners rond grensgebied

De politie heeft bij een actie tegen drugsrunners rond het grensgebied meerdere aanhoudingen verricht en partijen drugs in beslag genomen.

De actie werd donderdagavond gezamenlijk georganiseerd door agenten van de Eenheid Rotterdam en de Dienst Infra van de Landelijke Eenheid van de politie. Hierbij sloten het Openbaar Ministerie en collega’s van de politie uit België, Frankrijk en Luxemburg aan. In totaal waren zo’n 70 agenten werkzaam tijdens de actie. De actie stond in het teken van het controleren op de uitvoer van verdovende middelen naar België en Frankrijk.

De politie controleerde in totaal 40 voertuigen. Hierbij zijn 17 mensen aangehouden voor onder andere het bezit van grote hoeveelheden drugs (25 kg hasj, 500 gram cocaïne en XTC-pillen) en het rijden onder invloed van drugs of alcohol. Daarnaast zijn er meerdere proces-verbalen opgemaakt in verband met het rijden zonder rijbewijs en te hard rijden. In totaal zijn vijf voertuigen in beslag genomen voor het vervoeren van drugs en het herhaaldelijk zonder rijbewijs rijden. Verder viel het volgens de politie op dat één op de vier bestuurders die gecontroleerd werd onder invloed een voertuig bestuurde.