© Crime-Nieuws.nl

Tientallen kilo’s hasj en wiet gepakt bij actie tegen drugsoverlast in Roosendaal

De politie in Roosendaal heeft bij een drugsoverlast actie meerdere verdachten aangehouden en onder meer tientallen kilo’s hasj en wiet in beslag genomen.

De actie vond donderdagavond plaats in de wijk Kalsdonk. Twee verdachten (een 23-jarige man uit Zegge en een 23-jarige man uit Roosendaal) werden aangehouden op en rond het Heilighartplein en een verdachte (een 57-jarige Roosendaler) in een woning aan de Wattstraat. Bij politie en gemeente waren signalen binnen gekomen dat er op het plein in drugs gehandeld zou worden.

De drie verdachten die aangehouden zijn voor drugshandel kunnen van de gemeente nog een zogenaamde last onder dwangsom krijgen van 5000 euro. Aan de hand van een politierapportage wordt er nu gekeken of deze dwangsom geïnd kan worden. Daarnaast zijn nog twee andere verdachten opgepakt. Een van de verdachten, een 20-jarige Roosendaler had geen identiteitsbewijs op zak, de ander (een 27-jarige Roosendaler) bleek een kleine hoeveelheid drugs bij zich te hebben. Ook werd er op het plein een auto in beslag genomen.

Bij de actie zijn ook woningen aan de Wattstraat en Radiostraat doorzocht. Hierbij werd een partij drugs aangetroffen. Het gaat om 40 kilo hasj en 1,5 kilo wiet. Ook werd er geld in beslag genomen, in totaal enkele duizenden euro’s. De gemeente Roosendaal overweegt de woning te sluiten. In een pand aan de Radiostraat werd ook een doorzoeking gedaan, daar troffen agenten meer dan 17000 euro aan. Het geld is in beslag genomen.