De politie heeft in een bedrijfspand in Ammerzoden een soort van fabriek ontdekt waar grote hoeveelheden joints werden gedraaid. Bij de actie zijn tientallen kilo’s wiet aangetroffen en in beslag genomen.

Tijdens een surveillance donderdagmiddag troffen agenten op de Zandstraat een onbeheerde auto met geopende kofferbak aan. Toen ze verder wilden onderzoeken wat er met de auto aan de hand was verscheen een 55-jarige man. De agenten roken wiet en vanuit de auto zou ook een wietlucht komen.

Verder onderzoek leverde wat wietresten op. Volgens de man was hij samen met twee anderen aan het werk in een bedrijfspand. De politie besloot het pand binnen te gaan voor onderzoek. Binnen werd naar een partij wiet van enkele tientallen kilo’s en diverse gedraaide joints aangetroffen. In de omgeving van het pand werden twee mannen (48 en 50 jaar) uit Den Bosch aangehouden.

Het drietal zit vast op verdenking van het vervaardigen van en/of handel in softdrugs. De politie onderzoekt hun rol. De grote partij wiet en joints zijn in beslag genomen en vernietigd.