Tientallen ontsnappingen en onthoofdingen bij rellen in Braziliaanse gevangenis

Bij zware rellen in een Braziliaanse gevangenis zijn doden en gewonden gevallen. Tijdens alle chaos zijn gedetineerden ontsnapt en onthoofd.

De rellen ontstonden toen twee rivaliserende bendes in de gevangenis in de deelstaat Golás met elkaar in gevecht raakten. De bendes zitten in afzonderlijke ruimtes van elkaar maar de ene bende stormde een gedeelte van de gevangenis binnen waar hun rivalen verbleven en zijn begonnen met het stichten van brand.

Ongeveer twee uur nadat de rellen otnstonden kreeg het personeel de gevangenis weer onder controle. Achteraf bleek dat 106 gedetineerden zijn ontsnapt, waarvan 29 vrijwel direct werden aangehouden. In de gevanenis bleken meerdere personen om het leven te zijn gekomen bij de gevechten. Sommige slachhtoffers zijn zelfs onthoofd.

De rivaliserende bendes zijn Primeiro Comando da Capital uit Sao Paulo en Familia do Norte uit het noorden van de land. De gevechten hebben te maken met een strijd om de macht over drugshandel binnen en buiten de gevangenismuren. De Braziliaanse gevabgenissen staan er bekend om dat er regelmatig gruwelijke taferelen plaatsvinden.