Tientallen ontvoerde kinderen aangetroffen in Mexico tijdens zoekactie vermiste 2-jarige

De Mexicaanse politie is tijdens een zoektocht naar een 2-jarige jongen per toeval gestuit op een woning waar tientallen ontvoerde kinderen werden vastgehouden.

Naar aanleiding van een vermissing van de 2-jarige Dylan Esaú Gómez Pérez op 30 juni in de stad San Cristobal de las Casas, stelde de politie een onderzoek in. Dit leidde uiteindelijk naar een pand. Bij doorzoeking bleken er rond de dertig kinderen en jongeren aanwezig te zijn. Het vermiste jongetje, waar de politie in eerste instantie naar op zoek was, werd voor zover bekend niet aangetroffen.

De slachtoffers werden in erbarmelijke omstandigheden vastgehouden en fysiek en psychologisch misbruikt. De aangetroffen kinderen/jongeren waren tussen de 2 en 15 jaar oud, maar de politie zei dat ze tijdens de inval in het huis op maandag ook drie baby’s van 3 tot 20 maanden oud hadden ontdekt. Drie vrouwen zijn gearresteerd en vastgezet. Het onderzoek naar de ontvoerde/vermiste kinderen en jongeren is in volle gang. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.