Tientallen ontvoerde personen uit handen beruchte drugsbende ‘Los Lobos’ gered (VIDEO)

De politie van Ecuador heeft een geslaagde operatie uitgevoerd waarbij 49 mensen werden gered die waren ontvoerd door de beruchte drugsbende ‘Los Lobos’.

De operatie vond plaats in de mijnregio Azuay, nabij de havenstad Guayaquil, waar bendes zoals Los Lobos bekend staan om hun gewelddadige activiteiten.

Achtergrond van Los Lobos

Los Lobos is ontstaan in de gevangenis en heeft zich uitgebreid tot een bende met naar schatting 8000 leden. De bende staat bekend om drugshandel, afpersing, ontvoeringen en huurmoorden, en heeft een beruchte reputatie vanwege gewelddadige confrontaties.

Reddingsoperatie en confrontatie

Tijdens de reddingsoperatie werden de politieagenten geconfronteerd met hevig verzet van de bendeleden, die meer dan twintig schutters inzetten. Ondanks dit gevaar wisten de politieagenten alle 49 ontvoerde personen veilig te bevrijden, zonder dat er gewonden vielen aan politiezijde.

Verdachten gearresteerd

Naast het bevrijden van de gegijzelden, arresteerde de politie twee verdachten die betrokken waren bij de ontvoeringen. Bij de operatie werden ook kogels, explosieven en telefoons in beslag genomen, die als bewijsmateriaal zullen dienen in het lopende onderzoek naar Los Lobos.

Het motief achter de ontvoeringen en de identiteit van de geredde personen zijn nog niet bekendgemaakt door de autoriteiten. Het onderzoek naar de activiteiten van Los Lobos en mogelijke betrokkenheid van andere verdachten zal onverminderd doorgaan.