Tientallen op Mysteryland gestolen mobieltjes gevonden in tas in Flixbus

Een grote groep bezoekers van Mysteryland 2018 heeft van de politie tientallen gestolen mobieltjes teruggekregen.

Tijdens het festival werden ruim tweehonderdvijftig telefoons gestolen. Een groot deel van de buit werd kort na het evenement in Frankrijk terug gevonden. ‘Bij een reguliere controle van een Flixbus werd een tas met tientallen telefoons gevonden. Niemand was eigenaar van de tas. De mobiele telefoons waren in Nederland gestolen en vermoedelijk onderweg naar het hoofdkwartier van de internationale bende in Spanje’, aldus een woordvoerder van de politie.

Uit onderzoek van de politie bleek dat een internationale bende uit Colombia verantwoordelijk was voor de diefstallen. De daders gingen allerlei festivals in Europa af om mobiele telefoons te stelen. Die bendeleden bezochten onder meer Tomorrowland, de huldiging van Frankrijk na het WK voetbal en de Duitse bierfeesten.

Twee vrouwen werden tijdens Mysteryland door de beveiliging van het festival aangehouden. Het tweetal werd op heterdaad betrapt op diefstal van geld en mobiele telefoons. De vrouwen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie en één van hen zit nu bijna een jaar later nog altijd vast. In augustus moeten zij zich verantwoorden voor de rechter.