© Politie

Tientallen tips inzake liquidatie Martin Kok van Vlinderscrime

In het onderzoek naar de liquidatie van Martin Kok van Vlinderscrime heeft de politie na de uitzending in Opsporing Verzocht, tientallen tips (30!) binnengekregen.

Vorige week werd er aandacht besteed aan de zaak in Opsporing Verzocht. Daarin was te zien dat de schutter eerder op de dag al had geprobeerd om Kok dood te schieten. Dit was voor een hotel in de Prinses Irenestraat in Amsterdam.

Op bewakingsbeelden is te zien hoe de dader zijn vuurwapen op het achterhoofd van Kok richt maar dat het wapen, naar alle waarschijnlijkheid, hapert (blokkeert). Op dat moment rent de schutter door en verdwijnt.

Martin Kok zelf en de man die in zijn gezelschap was hadden helemaal niets door. Later op de avond gaan ze naar seksclub Bocaccio in Laren waar de dader een tweede poging waagt. Op het moment dat Kok in zijn auto stapt wordt hij doodgeschoten.

De man die samen met Kok naar de seksclub was gekomen loopt na de liquidatie het terrein af. De politie heeft hem na de moord aangehouden en verhoord. Hij is inmiddels op vrije voeten maar blijft wel verdachte in deze zaak.