Pakkies (ponypack) met drugs. © Crime-Nieuws.nl

Tip leidt naar 1459 kilo cocaïne in Rotterdam en meerdere aanhoudingen

De politie heeft vijf verdachten opgepakt in verband met een partij cocaïne van 1459 kilo in de Rotterdamse haven.

Naar aanleiding van een tip onderschepte het HARC-team vrijdag de partij cocaïne. Direct na het aantreffen van de verdovende middelen is een groot onderzoek gestart dat deze week heeft geleid tot vijf aanhoudingen.

Het gaat om een 33-jarige man uit Peje (Joegoslavië), een 35 jarige man uit Mirusha (Joegoslavië), een 42-jarige man uit Yukaripiribeyi (Turkije), een 43-jarige man uit Lushnjë (Albanië) en een 32-jarige man uit Issoire (Frankrijk).

Het onderzoek leidde naar een loods in Best (Noord-Brabant) waar woensdag 15 april vier verdachten zijn aangehouden door de politie en het team bijzondere bijstand van de Douane. De personen waren vermoedelijk op zoek naar twee containers met daarin de partij cocaïne. De containers waren geladen met mangaanerts en afkomstig uit Brazilië.

De vijfde verdachte is woensdagavond aangehouden in Rotterdam vanwege zijn betrokkenheid bij het transport van de containers. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij drugssmokkel en zitten in alle beperkingen.

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De verdovende middelen zijn inmiddels vernietigd.