© Crime-Nieuws.nl

Tip leidt naar pand met grote partij harddrugs en vluchtende verdachten rennend op dak

De politie heeft na een tip een grote partij harddrugs aangetroffen in een pand in Raamsdonkveer.

De gemeente Raamsdonksveer heeft een woning aan de Baksweer gesloten na de vondst van een grote hoeveelheid amfetamine tijdens een drugsactie op vrijdagavond. De politie kwam de verdachten op het spoor na een tip over mogelijke drugshandel vanuit de betreffende woning. Bij het betreden van de woning zagen agenten drie mannen wegrennen vanaf het dak van het pand. Zij werden kort daarna aangehouden.

Binnen werd een grote hoeveelheid witte substantie gevonden, die door specialisten van de politie werd getest en geïdentificeerd als amfetamine. De woning is als plaats delict behandeld en de (forensische)recherche is gestart met een onderzoek. De bewoner van het pand en twee andere verdachten zijn opgepakt en zullen zaterdag aan de tand worden gevoeld. Het gaat om een 26-jarige man uit Waspik en een 44-jarige man zonder bekende verblijfplaats in Nederland.

De gemeente neemt de zaak zeer serieus en heeft direct maatregelen genomen door de woning te sluiten. Het is onbekend hoelang de woning gesloten zal blijven en wat er met de bewoner en verdachten zal gebeuren na verhoor.