Tip over track en trace gestolen fiets leidt naar busje vol met gestolen fietsen op A4

Een tip over een track en trace signaal van een gestolen e-bike heeft geleid tot een transportbus vol met gestolen fietsen op de A4.

Op woensdag werd de politie Haarlemmermeer getipt door een verzekeringsdeskundige dat een gestolen e-bike een track en trace signaal gaf op de autosnelweg A4. Een nadere zoektocht leerde dat het signaal afkomstig was uit een busje met een Pools kenteken.

Bij onderzoek bleken in het busje nog 8 e-bikes te staan. De fietsen bleken allen afkomstig van diefstal. De bestuurder van het busje aangehouden. Hij verklaarde eigenaar te zijn van een transportbedrijf en in opdracht van een andere man de fietsen over te brengen naar Polen. Hij had daarvoor ook de nodige documenten. De verzender kon niet worden achterhaald.

De fietsen zijn allemaal geretourneerd naar de rechtmatige eigenaren, woonachtig onder meer in Noordwijk, Delft en Nootdorp. De fietsen bleken kort voor het transport te zijn gestolen. Het onderzoek naar de fietsendiefstallen en mogelijke verzender is in volle gang.