Tip via Meld Misdaad Anoniem leidt politie naar wietplantages

Naar aanleiding van een melding via Meld Misdaad Anoniem heeft de politie vandaag op vier locaties in Beek, Geverik en Geleen wietplantages ontdekt en geruimd.

Bij een woning aan de Kapelweg in Geverik heeft de politie twee mannen aangehouden bij een wietplantage. Het gaat om de 35-jarige bewoner en een 42-jarige man uit Maastricht. In totaal stonden er 99 planten.

Bij doorzoeking van een loods aan de Raadhuisstraat in Beek werd een wietplantage ontdekt. Onder de loods werd een in werking zijnde wietplantage met ruim 90 planten aangetroffen.

Ten slotte werd in Geleen in een appartement aan de Annastraat ook een wietplantage ontdekt en geruimd. In totaal stonden daar 317 wiet planten. Tevens werd een wiet drogerij aangetroffen met 8 kilo gedroogde toppen.

In alle panden was er sprake van diefstal van stroom. Bij het laatste pand in Geleen ontdekte Essent een illegale aftakking die verdween naar een appartement in de buurt. Na enig onderzoek werd het appartement gevonden.

Ook daar werd een in werking zijnde wietplantage aangetroffen. Hoeveel planten er precies stonden is op dit moment niet bekend.

De tip via Meld Misdaad Anoniem leverde zoveel informatie op dat de politie als gevolg daarvan de vier wietplantages kon vinden en ontmantelen. Zonder de tip waren de plantages vermoedelijk niet ontdekt.

Bron: Politie