Tip voorbijganger leidt naar man met doorgeladen vuurwapen op zak en wapens in pand

Een tip heeft de Rotterdamse politie geleid naar een verdachte met een vuurwapen op zak en wapens thuis.

Op zaterdagavond kreeg de politie een melding van een oplettende voorbijganger dat er een man met een vuurwapen op zak zich ophield aan de Wolphaertsbocht. De verdachte was volgens de tipgever niet alleen maar stond bij een auto waar nog een man als bijrijder in zat, en er bevond zich een groepje van drie mensen in hun buurt.

Agenten die op de melding afgingen hebben alle vijf de personen die zich daar op dat moment bevonden aangehouden. Bij het fouilleren van de verdachten troffen zij bij de man die voldeed aan het signalement inderdaad een doorgeladen vuurwapen aan. In zijn zak had hij ook nog munitie.

Alle vijf de verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau en zijn daar verhoord. Van vier personen kwam de recherche al snel tot de conclusie dat zij geen betrokkenheid hadden bij de zaak, anders dan dat ze zich allemaal tegelijk ophielden als groepje op dezelfde plek ten tijde van de aanhouding. Zij zijn daarom ook na een aantal uur weer in vrijheid gesteld.

Na overleg met de officier van justitie werd besloten om de woning van de man bij wie het vuurwapen was gevonden te doorzoeken. Met behulp van Team Parate Eenheid is er een bezoekje gebracht aan zijn woning aan de Nozemanstraat in Rotterdam. In de woning van de man zijn meer wapens gevonden, waaronder een ploertendoder en een mes.