Wietplant © crime nieuws

Tip leidt politie naar MEGA veel wietstekken

In Hoogerheide heeft de politie na een tip een MEGA hoeveelheid stekken in een auto en een woning aan de Raadhuisstraat aangetroffen. Het gaat om meer dan 20.000 wietstekken. Er zijn aanhoudingen verricht.

Bij de politie kwam een tip binnen over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij in de Raadhuisstraat die op dat moment geruimd zou worden. De melder vertelde de politie dat daarbij twee auto’s betrokken waren.

Diverse eenheden van de politie gingen direct richting de Raadhuisstraat. Op een gegeven moment zagen ze één van de betrokken auto’s aan komen rijden. De auto werd gecontroleerd en in het voertuig werden spullen gevonden die gebruikt worden bij het kweken van wiet. Daarnaast troffen agenten bijna honderd dozen met stekken aan. Daarop werden de twee inzittenden, een 33-jarige man uit Bergen op Zoom en een 23-jarige man uit Huijbergen, aangehouden.

Bij verder onderzoek in een woning aan de Raadhuisstraat werden op zolder drie kweekruimten aangetroffen die niet meer in gebruik waren. In de kelder bleek een in werking zijnde hennepkwekerij met een grote hoeveelheid stekken aangetroffen. In totaal werden in de dozen en kelder meer dan 20.000 stekken gevonden en in beslag genomen. De drie aangehouden mannen zijn ingesloten voor nader onderzoek.