© Pexels / Pixabay

Toeristen verdacht van spuiten graffiti op 460 jaar oud bouwwerk in Italië

Twee Duitse toeristen worden verdacht van het besmeuren van de Vasari Corridor in Florence, Italië, met graffiti.

Deze historische constructie, die veel toeristen trekt, is deze week beklad met een voetbalgerelateerde tekst. Het opschrift ‘DKS 1860’ is in zwarte letters op de pilaren van de Vasari Corridor aangebracht. Dit bouwwerk langs de rivier de Arno, nabij het Uffizi-museum, heeft een rijke geschiedenis van 460 jaar.

De tekst refereert aan een voetbalclub uit München, Duitsland. De politie heeft twee Duitse toeristen van 20 en 21 jaar in verband gebracht met de graffiti, nadat ze hen konden identificeren aan de hand van videobeelden. Bij een huiszoeking in het vakantieverblijf waar elf andere Duitse toeristen verbleven, werden spuitbussen en besmeurde kleding aangetroffen.

Om de betrokkenen bij het vandalisme te achterhalen, vergelijkt de politie de vingerafdrukken op de verfbussen met die van de elf Duitse toeristen. Het verwijderen van de verf van het bouwwerk, dat meer dan een kilometer lang is en is ontworpen door de renaissancekunstenaar en -architect Giorgio Vasari, wordt geschat op een kostprijs van 10.000 euro.

Dit voorval markeert niet de eerste keer deze zomer dat toeristen schade hebben toegebracht aan historische gebouwen in Italië. In juni kraste een man zijn naam in een muur van het Colosseum in Rome, waarbij hij zei niet te weten dat het bouwwerk zo oud was.