Toilet verstopt door kilo’s harddrugs na inval arrestatieteam

Bij een inval in een woning in Herpt heeft een arrestatieteam kilo’s harddrugs aangetroffen. Eén van de verdachten deed zijn best om alle bewijsmateriaal door te spoelen maar de wc raakte verstopt en overal lag bewijs.

De politie deed een inval nadat er informatie was dat de bewoners zich bezig hielden met de handel in verdovende middelen. Daarop werd een uitgebreid onderzoek gestart dat uiteindelijk leidde tot de inval van dinsdagochtend. Omdat de verdachte als vuurwapengevaarlijk bekend staat, werd bij de inval het arrestatieteam ingezet.

Toen het arrestatieteam binnen was troffen ze de 33-jarige bewoner aan bij het toilet. Daar was hij bezig met het wegspoelen van grote hoeveelheden drugs. Het bleek te gaan om amfetamine. Door de grote hoeveelheden in de toiletpot raakte de wc verstopt. Met behulp van een rioleringsbedrijf werden alle reeds in het toilet gegooide drugs weer eruit gehaald.

wc verstopt amfetamine
Dé verstopte wc helemaal volgepropt met amfetamine © Politie

In totaal werd in de woning enkele kilo’s amfetamine aangetroffen. Daarnaast werden nog enkele tientallen pillen en enkele tientallen grammen hennep gevonden. Alle drugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De verdachte en zijn 39-jarige vriendin werden aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Door de politie wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt van de actie die naar de gemeente wordt gestuurd.