Vanmorgen zijn in een loods in Weesp vier personen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de smokkel van 1000 kilo cocaïne naar Nederland. De coke werd maandag 14 oktober ontdekt in dozen met bananen in de haven van Vlissingen.

De coke zat aan boord van een schip uit Colombia dat oorspronkelijk naar Rotterdam zou varen. Het HARC-team Rotterdam besloot een nader onderzoek in te stellen omdat er mogelijk cocaïne aan boord van het schip zou zijn.

In de haven van Vlissingen werden de dozen met bananen gelost. Tussen dozen gevuld met het fruit, zaten ook dozen met cocaïne. In overleg met de officier van justitie werd besloten de cocaïne uit de dozen te halen, en rustig te wachten totdat iemand de bananen kwam halen. Dat gebeurde vandaag.

Bij de loods in Weesp werden de dozen met bananen en de dozen waarin oorspronkelijk coke zat, afgeleverd. Een arrestatieteam van de politie hield de verdachten in en bij de loods aan. Toen het HARC-team de loods binnenkwam, waren de bananendozen al gescheiden van de drugsdozen.

De aangehouden mannen worden vrijdag 18 oktober voorgeleid aan een rechter-commissaris in Rotterdam. De drugs met een waarde van om en nabij de 30 miljoen euro zijn inmiddels vernietigd.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl