Ruim een ton aan contanten, wiet en valse merkkleding in beslag op snelwegen

De politie heeft bij diverse controles op de snelwegen de afgelopen dagen veel aanhoudingen verricht en een groot geldbedrag van meer dan een ton, wiet en valse merkkleding aangetroffen en in beslag genomen.

De controles vonden plaats van woensdag tot en met zaterdag 23 april op de snelwegen in het midden van het land. Op de A15 bij Zetten werd in de auto van een 39-jarige Rotterdammer werd 52.000 euro gevonden. Omdat hij geen plausibele verklaring over de herkomst van het geld kon geven is hij aangehouden.

In dezelfde omgeving werden een 28-jarige Fransman en een 48-jarige inwoner uit Den Bosch aangehouden met 64.000 euro cash. Ook zij konden geen verklaring geven over de herkomst en het geld is in beslag genomen.

Bij andere controles nam de politie een kilo wiet en 492 hennepstekjes in beslag. Op de A15 bij Hendrik-Ido-Ambacht troffen agenten een bestelbus vol met valse merkkleding aan. De 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is aangehouden en de spullen in beslag genomen.