Tonnen aan 500 euro briefjes in plafond en geldtelmachines gepakt bij invallen Beverwijk

De politie heeft bij een grote actie op een bedrijventerrein in Beverwijk onder meer een grote hoeveelheid contant geld, vervalste merkproducten en geldtelmachines aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten en ambtenaren vielen donderdagmiddag het bedrijventerrein binnen in verband met een onderzoek naar ondergronds bankieren. Bij politie, FIOD en OM waren de afgelopen periode diverse signalen binnengekomen dat deze telecombedrijven zich, bewust of onbewust, meer met ‘underground banking’ dan met telecommunicatie zouden bezig houden. Het vermoeden ontstond daarmee dat de telecomhandel slechts een façade was om het verplaatsen van grote geldbedragen mogelijk te maken en te verhullen. Door de jaren heen zijn er op deze wijze vermoedelijk miljoenen euro’s verplaatst via telecombedrijven op het terrein, aldus het OM.

Bij de actie heeft de politie vervalste merkproducten, een lading gestolen lampen en 262.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen. Verder is er administratie meegenomen voor verder onderzoek. Bij de actie waren in totaal ruim 250 agenten, ambtenaren en geldhonden actief. Het onderzoek naar ondergronds bankieren wordt voortgezet.