Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Tonnen euro’s aan heroïne, PGP-telefoons en merkkleding in beslag genomen in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft bij een actie voor tonnen euro’s aan heroïne, luxe merkkleding en PGP-telefoons aangetroffen en in beslag genomen.

Agenten hielden maandagavond woontorens in het centrum in de gaten toen ze drie mannen zagen die zich verdacht zouden hebben gedragen. Bij het verlaten van een woontoren aan de Wijnbrugstraat stapten de drie met een grote tas in een dure auto. De politie besloot de mannen aan de kant te zetten en te controleren.

Bij doorzoeking van de auto werd een tas met zakjes poeder aangetroffen. Het bleek te gaan om drie kilogram heroïne. Verder lag er bijna 20.000 euro cash. Daarop werden de drie inzittenden van 39, 41 en 49 jaar aangehouden voor overtreding Opiumwet en witwassen.

Eén van de inzittenden had een ‘tag’ van een woning in de woontoren die zij eerder verlieten. Het pand werd doorzocht en agenten troffen daar nog eens 17 kilo heroïne aan. Verder lag er dure merkkleding, een zeer exclusief horloge, diverse PGP-telefoons en nog een paar honderd euro. De kleding, horloge en telefoons zijn in beslag genomen.

Agenten hebben daarna ook nog het woonadres van één van de inzittenden doorzocht. Dit leverde ruim 7000 euro cash op en de inbeslagname van een BMW. De verdachten zitten vast en het onderzoek wordt voortgezet.