© crime-nieuws.nl

Tonnen euro’s aan wiet en hasj gepakt bij inval na anonieme tip over ‘vreemde mensen en praktijken’

De politie heeft na een anonieme tip over ‘verdachte praktijken’ een grote partij wiet en hasj aangetroffen in een appartement in Dongen.

Naar aanleiding van de binnengekomen tip stelde de politie een onderzoek in bij de woning aan de Bolkensteeg. Er zouden vreemde mensen op rare tijden parkeren en met spullen naar binnen en buiten lopen. Naar aanleiding van deze tip en andere meldingen van overlast werd er een onderzoek opgestart. Al snel rees volgens een woordvoerder van de politie het vermoeden bij het team dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn van overtreding van de Opiumwet.

Op woensdag heeft de politie besloten om in actie te komen. Er werd gewacht met binnenvallen tot er mensen in de woning waren. Om 13.45 uur waren er drie mannen in de woning. Op het moment dat de politie arriveerde probeerden ze nog weg te komen maar konden buiten worden aangehouden. Twee verdachten uit Oosterhout van 31 en 25 jaar en een Fransman van 26 jaar werden opgepakt.

Bij doorzoeking bleek er in de woning een flinke hoeveelheid drugs te liggen. Het bleek na weging te gaan om 57 kilo wiet en 13 kilo hasj. De partij is in beslag genomen en afgevoerd. De politie doet verder onderzoek naar de drugsvangst. De verdachten zitten vast en worden verhoord.