Tonnen euro’s cash en kilo’s cocaïne gepakt na observatie ‘leegstaand pand’ in Rotterdam

De Rotterdamse politie heeft na onderzoek bij een leegstaand pand tonnen euro’s cash en blokken cocaïne gepakt.

Naar aanleiding van mogelijke verdachte activiteiten stelden agenten dinsdagavond een onderzoek in bij een woning aan de Meent. Tijdens een observatie zien de agenten dat een persoon vanaf die woning vertrekt naar een ogenschijnlijk leegstaand pand aan de Slotstraat.

Bij het tweede pand zijn meer mensen aanwezig en de politie constateert dat er boodschappentassen naar binnen worden gebracht. Even later vertrekt een man in een auto. Tijdens de controle blijkt de tas leeg maar na verder onderzoek ontdekt de politie een verborgen ruimte onder de handrem. In de ruimte blijkt vijf kilo cocaïne te liggen.

Vervolgens worden de panden aan de Meent en Slotstraat doorzocht door de politie. Hierbij wordt een bedrag van 270.000 euro en een doos met patronen aangetroffen. Vier mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats, in de leeftijd van 22 tot 30 jaar, zijn aangehouden. De mannen zitten vast en de politie doet verder onderzoek naar de drugs- en geldvangst. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.