© Politie

Tonnen euro’s cash gepakt bij invallen inzake witwassen

De politie heeft in verband met een onderzoek naar witwassen invallen gedaan op negen locaties in Brabant. Daarbij werd voor tonnen aan contant geld aangetroffen en in beslag genomen.

De actie was onderdeel van een strafrechtelijk onderzoek naar witwassen en valsheid in geschrifte. Het onderzoek loopt sinds januari 2016. Onder regie van het Openbaar Ministerie (OM) werkt het Ondermijningsteam van de politie Oost-Brabant nauw samen met de Belastingdienst.

Bij de invallen werden onder andere luxe auto’s, twee scooters, administratie, luxe sieraden en gegevensdragers in beslag genomen. De politie nam daarnaast contant geld voor een bedrag van 325.000 euro in beslag. Tevens werden door de belastingdienst diverse aanslagen opgelegd die direct werden ingevorderd. Het gaat om vijf woningen, twee chalets, een kantoorpand en een opslagruimte in ’s-Hertogenbosch, Oosterhout, Kerkdriel en Asten.

Er zijn geen aanhoudingen verricht bij de invallen. Het onderzoek loopt nog en eventuele arrestaties in de toekomst worden niet uitgesloten.