Alleen maar 500 euro briefjes! © Crime-Nieuws.nl

Tonnen hasj en 750K cash gepakt bij Franse bende na tip drugsroof en liquidatie

De Spaanse en Franse politie hebben een criminele bende opgerold die grote partijen hasj ripte en smokkelde naar onder meer Marseille en Parijs.

De drugsorganisatie kwam naar aanleiding van een tip in beeld bij de politie. Volgens de binnengekomen informatie zouden de criminelen van plan zijn geweest om een stash waarin een grote partij hasj lag te beroven. De rippers zouden ook van plan zijn geweest de bewaker te liquideren.

Naar aanleiding van de binnengekomen informatie stelde de Spaanse politie een groot onderzoek in. De verdachten werden geobserveerd en getapt. Hieruit bleek het te gaan om een professionele drugssmokkel en ripbende. Toen er genoeg informatie binnen was is er besloten om tot actie over te gaan.

Bij de invallen in Spanje en Frankrijk zijn in totaal 26 verdachten aangehouden. De politie viel panden binnen in onder meer Marbella, Parijs en Marseille. Hierbij werden duizenden kilo’s hasj en 750.000 euro cash aangetroffen. Verder nam de politie dure auto’s en verschillende communicatiesystemen waaronder PGP’s in beslag.

De verdachten zitten vast op verdenking van deelname aan een criminele organisatie, autodiefstal, rippen en drugssmokkel. Het onderzoek naar de organisatie wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.