© Guardia Civil

Tonnen hasj en wiet gepakt bij invallen drugsbende met groot netwerk in Spanje

Bij een grote actie heeft de Spaanse politie ruim honderd verdachten aangehouden en tonnen hasj en wiet in beslag genomen.

Het gaat om een onderzoek van de Guardia Civil naar een drugsbende die verantwoordelijk wordt gehouden voor de smokkel van grote partijen hasj en wiet. Tijdens observaties werd duidelijk dat de smokkelaars via de rivier Guadalquivir bij Sevilla partijen hasj uit Marokko aan land brachten. Vervolgens werd de drugs met vrachtwagen en busjes naar verschillende bestemmingen door heel Europa vervoerd.

De drugsbende bleek over een groot netwerk te beschikken. Zo waren verschillende personen verantwoordelijk voor bepaalde taken zoals het bevoorraden van speedboten met water, voedsel en benzine. Vanuit moeilijk begaanbare moerasgebieden werden de boten de zee op gestuurd om pakketten met hasj van Marokkaanse drugssmokkelaars op volle zee over te laden en naar Spanje te vervoeren.

Na een langdurig onderzoek kwamen agenten afgelopen week in actie tegen de drugsbende. Bij invallen werden meer dan honderd personen aangehouden. Daarnaast zijn er grote partijen hasj en wiet aangetroffen. Het gaat in totaal om meer dan 5000 kilo hasj en 230 kilo wiet. Verder nam de politie verschillende voertuigen en gegevensdragers in beslag. Het onderzoek wordt voortgezet en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.