© Guardia Civil

Tonnen hasj, vliegtuig, helikopter, boten en meer gepakt bij invallen drugssmokkelbende in Zuid-Spanje

Bij een grote actie tegen een bende drugssmokkelaars in Spanje zijn tonnen hasj, een vliegtuig, boten, een helikopter en meer in beslag genomen.

De Guardia Civil startte ongeveer 22 maanden geleden een onderzoek naar een bende in Zuid-Spanje. De criminelen hielden zich voornamelijk bezig met de smokkel van grote partijen hasj. De drugs werd op verschillende manieren vervoerd en gesmokkeld onder meer met snelle boten.

Na maanden onderzoek bleek dat de drugssmokkelaars van plan waren om naast hasj ook cocaïne te gaan smokkelen. De coke wilden ze vervoeren met watervliegtuigen. Uiteindelijk heeft de politie ingegrepen en invallen gedaan in woningen en panden van de verdachten. Bij de acties zijn huizen, woningen en andere goederen in beslag genomen.

Verder nam de politie zes boten, een vliegtuig, twee jet ski’s, een helikopter en vuurwapens met munitie in beslag. Daarnaast is er ook nog in totaal 5100 kilo hasj gepakt bij het onderzoek naar de drugsbende. Negen personen zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de grootschalige drugssmokkel. Daaronder ook de leider van de drugsbende en een tussenpersoon die de grote partijen hasj regelde in Marokko.

Balen met hasj aangetroffen bij de drugsbende. © Guardia Civil