© Crime-Nieuws.nl

Topcrimineel Mink Kok aangehouden in Libanon in Sky ECC onderzoek drugstransporten

Topcrimineel Mink Kok is in Libanon aangehouden op verzoek van justitie in Nederland.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft een verzoek ingediend bij de lokale autoriteiten en donderdag zijn twee internationaal gezochte drugshandelaren aangehouden. Het gaat om twee Nederlanders van 60 en 41 jaar, meldt het OM. De 60-jarige man is volgens onze bronnen topcrimineel Mink Kok.

Uit gekraakte Sky ECC pgp-berichten zou volgens de recherche mogelijke betrokkenheid blijken bij drugstransporten. Het ging hierbij om cocaïnetransporten van honderden kilo’s uit Zuid-Amerika naar Nederland. Kok wordt verdacht van betrokkenheid bij de invoer van 370 kilo cocaïne in 2020. Nadat deze partij in Antwerpen aankwam, raakte de criminele organisatie het zicht kwijt op de pallets met dozen bananen en cocaïne. De topcrimineel was volgens het OM vanuit Libanon vermoedelijk druk bezig om te achterhalen waar de drugs waren gebleven. De vermiste zending werd uiteindelijk in oktober 2020 in Duitsland in beslag genomen in een supermarkt.

De 41-jarige verdachte wordt in verband gebracht met transporten van 750 en 840 kilo cocaïne die in 2021 in de havens van Antwerpen en Rotterdam zijn onderschept. Het OM heeft aan de Libanese autoriteiten om uitlevering gevraagd van beide verdachte. Het is nog niet bekend hoe veel tijd deze procedure in beslag zal nemen.