‘Topcrimineel uit cel gehaald en met spoed overgeplaatst na zware intimidatie in gevangenis Zaanstad’

Justitie heeft topcrimineel Lysander de R. met spoed uit zijn cel in de gevangenis in Zaanstad gehaald en overgeplaatst.

Dat schrijft De Telegraaf. De R. was de leider van het beruchte Hells Angels chapter in Haarlem. Meerdere leden van de afdeling zijn door de rechtbank veroordeeld tot gevangenisstraffen voor onder meer afpersing, mishandelingen en bedreigingen. Twee burgemeesters werden vanwege de bedreigingen enige tijd beveiligd.

Volgens de krant zou personeel van de gevangenis in Zaanstad zijn geïntimeerd door de verdachte. Hij zou naar verluidt een schrikbewind hebben gevoerd en zowel personeel en medegedetineerden zouden doodsbang zijn geweest.

De R. zelf heeft via zijn advocaat laten weten verbaasd te zijn over het artikel en zich hier totaal niet in te kunnen vinden. Ook het feit dat hij alles zou bepalen op zijn afdeling spreekt de verdachte tegen. De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) zegt de zaak rond Lysander de R. te onderzoeken maar gaat niet in op individuele gevallen. In welke gevangenis de verdachte nu zit is niet bekend.