© Crime-Nieuws.nl

Tot 14 jaar cel voor nep-agenten die wiet wilden rippen in Landgraaf

De rechtbank in Maastricht heeft tot 14 jaar cel opgelegd aan twee mannen voor een gewelddadige woningoverval. De daders zijn gekleed als agenten naar het pand gegaan om wiet te stelen.

Beide verdachten hebben op 10 mei 2016, verkleed als politieagenten een bewapende overval gepleegd op een woning in Landgraaf. Hun bedoeling was volgens de rechtbank om wiet te stelen. Toen één van de bewoners de overvallers probeerde tegen te houden door met een mes te steken werd hij van dichtbij meerdere keren beschoten. Het slachtoffer raakte hierbij ernstig gewond.

Na de mislukte overval renden de 41-jarige man uit Heerlen en een 29-jarige man uit Kerkrade de straat op en hebben een vrouw beroofd van haar auto. Naast de woningoverval in Landgraaf stonden de twee ook terecht voor een reeks andere zaken.

Het Openbaar Ministerie (OM) had eerder een celstraf van 20 en 12 jaar geëist tegen de twee verdachten. De rechtbank is gekomen tot een celstraf van 14 en 9 jaar. De 29-jarige man heeft de hoogste straf opgelegd gekregen omdat hij ook is veroordeeld voor een zeer gewelddadige woningoverval in Brunssum.