Gisteren zijn twee Rotterdammers veroordeeld tot celstraffen van dertien en vijftien jaar voor het doodschieten van de 37-jarige Belg Luc Brouwers. Hij werd op zondag 20 januari 2013 doodgeschoten aan de Essenburgsingel in Rotterdam.

De verdachten beweerden tijdens de rechtszaak dat het vuurwapen per ongeluk was afgegaan en Brouwers op die manier is gestorven. De rechtbank geloofde dat niet en acht de twee verdachten van 21 en 22 jaar oud schuldig aan gekwalificeerde doodslag. Volgens de rechtbank zouden ze de Belg hebben  doodgeschoten om een ander misdrijf te verdoezelen.

De verdachten zouden die noodlottige zondagavond een afspraak hebben gehad met Luc Brouwers om speed van hem te kopen. Wat Brouwers niet kon weten is dat de verdachten vermoedelijk nooit van plan waren om te betalen voor de drugs.

De rechtbank liet ook zwaar meewegen dat de verdachten na de dodelijke ripdeal gewoon door zijn gegaan met hun praktijken. Ongeveer drie weken na de ripdeal op de Essenburgsingel zou de schutter samen met anderen opnieuw iemand met geweld en onder bedreiging van een vuurwapen hebben beroofd.

Tips? PIN: 2A07338D | SMS & WhatsApp 06-42697129 | info@crime-nieuws.nl