Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tot 17 jaar cel geëist inzake voorbereiden liquidaties onderwereld

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft celstraffen tot 17 jaar geëist tegen tien mannen voor het onder meer voorbereiden van liquidaties.

Tegen de vijf hoofdverdachten zijn gevangenisstraffen van 14, 16 en 17 jaar geëist. Enkele andere medeverdachten hoorden straffen van tussen de 2 tot 5,5 jaar tegen zich eisen. De laagste straf, van 12 maanden, is geëist tegen de man die volgens het OM garageboxen had gehuurd voor gestolen Audi’s.

De verdachten liepen tegen de lamp nadat vorig jaar een enorme wapenvondst werd gedaan in Nieuwegein. Een gestolen Audi S5 en RS6 leidden uiteindelijk tot de MEGA wapenvondst in Nieuwegein. Volgens de aanklagers waren de verdachten ‘altijd klaar om uit te rukken’ en hadden ze ‘kant en klare uitruksets’, met vuurwapens klaarstaan.

De mannen staan terecht van het voorbereiden van liquidaties, voorbereiding van diefstal met geweld, deelname aan een criminele organisatie, witwassen en heling en verboden wapenbezit. De rechtbank zal naar verwachting op 28 november uitspraak doen in deze zaak.