© crime-nieuws.nl

Tot 2 jaar geëist voor afpersing na mislukt drugstransport voor groep Albanezen uit Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot twee jaar gevangenisstraf geëist voor een poging afpersing vanwege een mislukt een drugstransport voor een groep Albanezen uit Rotterdam.

Volgens het OM hebben de twee verdachten van 37 en 43 jaar oud behoorlijk veel verklaard over de achtergrond van het conflict. Het slachtoffer uit Rijnsaterwoude zou volgens de 43-jarige verdachte een drugstransport regelen voor een groep Albanezen uit Rotterdam. Ergens ging er iets fout waarna de Albanezen een schadevergoeding zouden hebben geëist van 400.000 euro van de 43-jarige verdachte en het slachtoffer.

Naar eigen zeggen betaalde de verdachte 40.000 euro terug maar de man zou niets meer van zich hebben laten horen. Daarop besloot de man samen met een kennis een bezoekje te brengen. Ze reden naar Rijnsaterwoude en namen twee semi-automatische pistolen mee. Toen het ‘slachtoffer’ niet opendeed, forceerden zij een raam. Volgens de verdachte om met hem in gesprek te gaan en te controleren dat hij niet gevlucht was. Toen ze hem in eerste instantie niet aantroffen, legde de 37-jarige man een kogel onder het kussen van de bewoner terwijl de ander dit filmde met zijn telefoon.

Toen de bewoner later thuiskwam werd hij zo bang gemaakt door de twee mannen dat hij direct naar de politie is gegaan. De verdachten achtervolgden hem omdat ze naar eigen zeggen in de veronderstelling waren dat hij geld zou gaan halen. Het slachtoffer reed echter naar een politiebureau waarna de twee werden aangehouden. Bij doorzoeking van hun woningen werd in die van de 37-jarige man rond de 400 MDMA-pillen en 8 kilo hasj gevonden.

Tijdens de verhoren probeerden de twee verdachten de eigen rol te bagatelliseren door naar de man uit Rijnsaterwoude te wijzen. Volgens de officier van justitie had het heel anders kunnen aflopen als de bewoner niet naar de politie was gestapt. Tegen de verdachten zijn straffen van 24 maanden en 12 maanden cel geëist. De rechtbank doet binnenkort uitspraak.