Vrouwe Justitia is de personificatie van het recht. © via Wikimedia Commons

Tot 24 jaar gevangenisstraf geëist voor liquidatie man in auto Nieuwegein

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gevangenisstraf van 24 en 23 jaar geëist voor een liquidatie in Nieuwegein.

De twee verdachten de 24-jarige Amsterdammer Reza J. en Denzel D. (24) uit Amstelveen zijn in november 2017 aangehouden na een wilde achtervolging. De politie stelde een onderzoek in na een melding van een schietpartij op de Apolloburg in Nieuwegein. De hulpdiensten gingen met spoed ter plaatse en troffen een dode man aan. Het slachtoffer, Timon ‘Chico’ Badloe, bleek voor zijn woning te zijn geliquideerd.

De daders sloegen vervolgens op de vlucht en hebben in Vleuten een vluchtauto in brand gestoken. Verschillende personen waren hier getuige van en de politie gebeld. Er ontstond een achtervolging tot in Amsterdam Zuidoost waar de verdachten zijn aangehouden. Sindsdien zitten de mannen in detentie.

Volgens het OM zijn de twee verantwoordelijk geweest voor de moord op Badloe. Dit blijkt onder meer uit DNA op kleding en op onderschepte spraak en tekstberichten. Het gaat hierbij om onder meer afgeluisterde gesprekken in de gevangenis. Naast de gevangenisstraffen is tegen een van de verdachten ook een ontzegging van de rijbevoegdheid voor twee maanden geëist vanwege de wilde achtervolging. De rechter doet binnenkort uitspraak in deze zaak.