Tot 28 jaar cel geëist voor dubbele moord op Tweede Kerstdag in Hellevoetsluis

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot 28 jaar cel geëist voor een dubbele moord op Tweede Kerstdag 2016 bij een woning aan de Branding Hellevoetsluis. De slachtoffers zijn op straat doodgeschoten.

In deze zaak staan drie mannen terecht voor vermeende betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij. De hoofdverdachte zou hebben bekend dat hij heeft geschoten. Dit zou hij hebben gedaan omdat hij naar eigen zeggen belaagd werd door familie van de twee slachtoffers.

Zijn verhaal is dat er plotseling een aantal mensen met een ijzeren buis op hem afkwamen waarop hij het vuur opende. Hij claimt niet gericht te hebben geschoten. Justitie is het hier duidelijk niet mee eens en is van mening dat het gaat om een wraakactie.

De families van de slachtoffers en verdachten zouden al langere tijd een conflict hebben. Eerder die nacht zou er een vechtpartij zijn uitgebroken waarna er ook geschoten werd. In de auto van de hoofdverdachte is een kogelgat gevonden.

Tegen de hoofdverdachte is 28 jaar cel geëist en tegen een tweede medeverdachte is 25 jaar geëist. Een derde man die in een auto zat ten tijde van de schietpartij hoorde een jaar cel tegen zich eisen. Tijdens de zitting ging het er onrustig aan toe en vlogen de verwijten over en weer. Het is niet bekend wanneer de rechter uitspraak zal doen.