Tot 4 jaar geëist voor groepsverkrachting opgesloten meisje (14) in Rotterdam

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot vier jaar cel geëist voor een groepsverkrachting van een meisje van 14 jaar oud in Rotterdam.

Het misbruik speelde zich in de zomer van 2016 af in een woning aan de Brielselaan. Het slachtoffer ging daar samen met haar vriendje naar toe voor een feestje. Op een gegeven moment werden de deuren op slot gedaan en was haar vriendje verdwenen. Gedurende de avond moest zij met vijf mannen naar ‘bed’ en werd daarbij ook nog gefilmd.

Het meisje deed in eerste instantie geen aangifte. Pas toen bleek dat het misbruik was gefilmd en de opnames online stonden, is het slachtoffer naar de politie gestapt. Er werd een onderzoek ingesteld wat leidde naar vier mannen. Een vijfde verdachte is nog niet getraceerd.

Volgens de officier van justitie zijn forse celstraffen gepast. ‘Het is ongelofelijk om op het filmpje te zien op welke manier deze verdachten gebruik hebben gemaakt van een 14-jarig meisje. Ze was willoos op het moment dat deze verdachten gebruik van haar maakten, puur voor hun eigen genot. Ze hebben door zo te handelen op geen enkele manier rekening gehouden met het slachtoffer. En dat hebben ze al helemaal niet door zonder medeweten van dit meisje alles te filmen en er daarmee aan bij te dragen aan dat ze er voor de rest van haar leven aan herinnerd zal blijven worden.’

Tegen drie mannen werd een gevangenisstraf van 4 jaar geëist. De vierde verdachte hoorde een straf van 42 maanden tegen zich eisen inzake het misbruik. De rechter doet naar verwachting binnenkort uitspraak.