Een beetje zon en een beetje wiet © Crime-Nieuws.nl

Cel geëist tegen verdachten professionele hennepteelt met Lamborghini, Mercedes, speedboot en 400K cash

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tot 4,5 jaar cel geëist tegen drie mannen op verdenking van betrokkenheid bij een criminele organisatie die zich bezighoudt met grootschalige hennepteelt en witwassen.

Het onderzoek tegen de drie verdachten van 40, 41 en 60 jaar uit Eindhoven werd in mei 2012 gestart na een zelfmoord in Erp. Het slachtoffer had in de afscheidsbrief geschreven dat hij zich geen uitweg meer wist en ergens in terecht was gekomen waar hij niet meer uitkwam. In de brief wees hij de drie verdachten aan als de personen die hierachter zitten. Op het terrein van de overleden man werd een zeer professioneel opgezette wietkwekerij aangetroffen met 2500 planten.

Justitie verdenkt de verdachten ervan ruim 3 miljoen euro met de grootschalige hennepteelt te hebben verdiend en witgewassen. Bij doorzoeking destijds werd ruim 400.000 euro cash aangetroffen en in beslag genomen. De politie heeft ook nog luxe goederen afgepakt zoals een speedboot, Lamborghini en een Mercedes. De rechter doet binnenkort uitspraak.