© crime-nieuws.nl

Tot 5 jaar cel voor buitmaken bijna 400.000 euro bij overval in Zeeland

De rechtbank heeft tot 5 jaar gevangenisstraf opgelegd voor het buitmaken van bijna 400.000 euro bij een overval in Zeeland.

Op 12 mei 2019 vielen drie verdachten het huis binnen van de moeder van de organisator van het Zeeuwse muziekfestival Hrieps. De opbrengst van het festival (ruim 360.000 euro) werd in het huis bewaard en door de verdachten die binnenbraken en in samenwerking met de andere verdachten buitgemaakt. ‘Voor de kick en het lekker snel kunnen opmaken van een leuke stapel geld zonder dat je er voor hoefde te werken, waren de daders van deze overval bereid mensen, die hun hart en ziel in een festival staken, emotioneel én financieel te benadelen. Verwerpelijk en crimineel,’ aldus de officier van justitie tijdens de rechtszaak.

Tegen de vier mannen die voor de rechter stonden zijn door het Openbaar Ministerie (OM) straffen van vijf jaar geëist. Tegen een vijfde man werd 4,5 jaar gevangenisstraf geëist. Een zesde verdachte die na de overval zou hebben meegeteld, verdeeld en de buit hebben veiliggesteld is vrijspraak geëist vanwege gebrek aan bewijs. De laatste verdachte is door de rechtbank inderdaad vrijgesproken. De rest heeft straffen conform de eisen van justitie opgelegd gekregen.