© Crime-Nieuws.nl

Tot 5 jaar geëist voor 30 kilo cocaïne en 250.000 euro cash bij drugsdeal in dorp Groningen

Justitie eist tot 5 jaar cel voor 30 kilo cocaïne en 250.000 euro cash bij een drugsdeal in dorp in Groningen.

Op een verlaten parkeerterrein in Bourtange heeft de politie een drugstransactie weten te voorkomen. Op maandagochtend 14 juni 2021 troffen de agenten bij drie verdachten in totaal 30 kg cocaïne en 250.000 euro aan cash geld aan. De drie verdachten, een 37-jarige man uit Haarlem, een 47-jarige vrouw uit Rotterdam en een 32-jarige man uit Duitsland, worden verdacht van betrokkenheid bij deze drugshandel. Daarnaast wordt de Duitser ook beschuldigd van witwassen.

De officier van justitie heeft in de rechtbank gevangenisstraffen van vijf jaar geëist voor de Nederlandse man en vrouw en vier jaar voor de Duitse verdachte. Ook wil zij dat het geld en de drie auto’s die bij de verdachten in beslag zijn genomen, verbeurd worden verklaard. De verdachten ontkennen dat ze wisten dat het om de aan- dan wel verkoop van cocaïne ging.

De man uit Haarlem dacht naar eigen zeggen dat hij een auto moest afleveren voor verkoop van die auto. Na het ingrijpen van de politie probeerde hij te vluchten en gooide hij een telefoon uit het raam. Op die telefoon vond de politie belastende gesprekken met de andere verdachten. Over de bestemming van de drugs zwijgen de verdachten. De Duitser beweert alleen dat hij 1500 euro zou krijgen als hij het geld in een gehuurde auto naar Nederland zou brengen. De naam van zijn vermeende opdrachtgever noemt hij niet.

De officier van justitie benadrukt dat deze verdachten een bijdrage hebben geleverd aan de internationale drugshandel en dat streng optreden tegen deze feiten passend is. Het is een wereld waarin veel geld omgaat en grof geweld niet geschuwd wordt.